2014. július 10., csütörtök

Kéktúra szakaszok – Bakonybél-Németbánya (8.sz./1.)

Nehézség: 2/5
Táj szépsége: 3/5
Útjelzések: 4/5

Térdkímélő, röpke kis 8,8 kilométeres szakaszt vállaltam be ezúttal a Kéktúrán (amiből aztán 15 lett..ez Nálatok is így szokott lenni??!), és bár nem éppen az én napom volt, no meg sikerült nem észrevenni az útvonal látványosságaiként számon tartott barlangokat, azért összességében kellemes kirándulás sült ki a dologból.


Vannak azok a fejfájós, bal lábbal ébredős napok, amikor a legjobb lenne igazából ki sem kelni az ágyból. Aztán persze kikelsz, és párszor még konstatálod, hogy tényleg nem kellett volna. De aztán – észre sem veszed, mikor – történik valami,(talán egy-egy kedves gesztus, nem várt meglepetés, vagy egy abszurd, meghökkentő történés), és a nap végére már úgy vagy vele, hogy azért na, mégiscsak jó volt ez így.”

A Bakonybél-Németbánya szakasz elég könnyen teljesíthető túra. Már nem csak a rövidsége miatt, hanem azért is, mert ezen a kiránduláson nincs különösebb szintkülönbség, amivel meg kellene küzdeni, és a túra nagy részét erdőben kanyargó aszfalton teszed meg, megfűszerezve némi teljesen jól járható erdei földúttal. Közben mégis hozza azt az erdő-élményt, amit egy kirándulástól elvársz. Gyerekeknek, sérülésekből felgyógyulóknak és idősebbeknek is ajánlható laza kis túra. Némi látványossággal, ami mellett könnyű elmenni..


A jelzések nagyjából rendben vannak, két helyen azért sikerült elkeverni a túrán, így 10,5 km lett a vége. És ezután jött még a bónusz, mert Németbányáról az utolsó busz délután negyed 2-kor indul, de a helyiek megnyugtattak, hogy a szomszéd faluból , Bakonyjákóról még negyed 4-kor is indul jármű :D. Így jött levezetésnek még laza 4,5 kilométeres túra. Közben egyszer csak szembejött egy színes, csilingelő kisvasút, ezt nem sikerül teljesen hová tenni :).
Pecsételőhely Németbányára beérkezve - felülről is jelzik, így a madarak sem tévesztik el :).
A túra során 1040 kalóriától sikerült megszabadulni.

Ha tetszett az írás, lájkold a Hív az erdő – túra magazin Facebook oldalát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése