Túra programok

Túraajánló a 2014. július 19-20-i hétvégére

Ha Budapest környékén szeretnél túrázni a hétvégén, akkor a Pilisi Szirtek teljesítménytúra 40, 23 és 17 kilométeres távjai jelenthetik a megváltást. A pilisszántói rajthely tömegközlekedéssel az Árpád-hídi autóbusz-állomásról közelíthető meg busszal. Mindhárom távon elég szép szintemelkedést kell legyűrni, így nem árt némi túrázós tapasztalat, vagy minimum egy közepes erőnlét. A frissítés ezen a teljesítménytúrán vízből, zsíros, vajas és lekváros kenyérből valamint édességből áll. Ja, és mindez szombaton lesz!

Ha mindezek után még egy kis Bakony is beleférhet a programba, akkor szombat éjszaka vár a Csillagporos Vasparipa Vándorbottal a Vasparipáért éjszakai teljesítménytúra, itt 29, 25, 15 és 7 kilométeres távokon róhatod az utad. A rajthely Porva-Csesznek, ami csak vonattal közelíthető meg, a cél pedig Vinye lesz.Ha nyaralás közben támad kedved egy jó kis kirándulásra, akkor szombaton a Kék Balaton 100, 50 és 15 teljesítménytúrái lehetnek célravezetőek. Sőt, ha tovább cifráznád a dolgot, akkor jó hír, hogy az 50 kilométeres távból éjszakai verziót is indítanak a szervezők. A 100 km-es táv Pétfürdőről indul, és Badacsonyig kell elgyalózniuk a résztvevőknek, akik a Balaton és a Balaton környéki hegyek szépségeiben gyönyörködhetnek ezalatt.

A Magyarországi forrástúrák teljesítménytúra sorozat keretében rendezik meg vasárnap a Föl az ország legmagasabban foglalt forrásához! túrát, ami a Mátra gyönyörű terepeit ismerteti meg a résztvevőkkel. A 16 kilométeres távon 700 méteres szintkülönbséget kell legyűrni.

Pécs környéke is tartogat izgalmakat a túrára szomjazóknak a hétvégén. Vasárnap lesz a közeli Kővágószőlősről induló Pálosok a pálosokról – túra a Jakab-hegyre nevű szervezett túra, ahol megismerheted a hegy gyönyörű geológiai értékeit, és a Jakab-hegyi pálos kolostorromról is sok mindent megtudhatsz a pálos szerzetesektől. A 7 kilométeres vezetett túrát 5-6 óra alatt járjátok be.

Archív tartalom:

Túraajánló a 2014. július 11-13-i hétvégére

Természetbarát túra vár vasárnap délelőtt Mátraszentimrén. A cél itt nem a hatalmas távolságok leküzdése lesz, a laza 5 kilométeres táv legyalózása közben megismerkedhetsz a Mátrában honos gombafajokkal és gyógynövényekkel is. A szervezők a túra útvonalán játékos feladatokkal várják a gyerekeket!

http://matrahegy.hu/esemenynaptar/nyilt_tura/2014-06-19/2015-12-31/termeszetbarat_tura_2014_julius_13

A Mecsek szépségeivel ismerkedhetsz meg szombaton a Zobákpusztáról induló, és ugyanide visszaérkező Baranya-Tolna túrákon, ahol 60, 30, 15 és 8 kilométeres távokon is elindulhatsz. Illetve a 60 km-es távról érdeklődj a szervezőnél, ugyanis ezt csak megfelelő számú előjelentkező esetén indítják!
http://hetdombte.ucoz.hu/index/baranya_tolna/0-34

Ha járod a Kéktúrát, és szívesen becsatlakoznál egy kis csapathoz, vagy csak simán kirándulnál egy jót a főváros környékén, akkor vasárnap vár a Kék helyett Kék túra, ahol 18 kilométeres távot tolhatsz le többed magaddal a Bécsi úttól Pilisszentkeresztig.
http://www.zoldsport.eu/reszletes-kiirasok/474-2014-julius-13-v-kek-helyett-kek-gyalogtura-a-pilis-labanal

Ha Budapesten laksz, és a közelben lévő túrákra vadászol, akkor jó programnak ígérkezik az Együtt a Magyar Családokért! Teljesítménytúra, amelyet a Budai-hegységben rendeznek meg a szombati napon. A túrán való részvétellel nem csak magadnak teszel jót, hanem jó érzést adhat az a tudat is, hogy a nevezési díjként a rajtnál lévő perselybe dobott összeggel jótékonykodsz is egyben. A túra egyébként a Budapest Kupa része. Három táv közül választhatsz (20, 14 és 9 km), mindhárom Hűvösvölgyből indul, és a cél is ugyanitt van.

Ha egy kis plusz izgalomra vágysz, vagy éppen nappalra már van programod, akkor a Sarokkő Egyesület Kakukkhegy Éjjel teljesítménytúrája lehet az ideális számodra. A 16 és 9 kilométeres távok is az Irhás-árokból indulnak (este 6 és 10 között lehet indulni), és ugyanide is térnek vissza. Szalagozás segíti majd a tájékozódást, viszont az elemlámpát ne hagyd otthon!


Az E.ON Délibáb Teljesítménytúra és Gyaloglás lehetővé teszi, hogy megismerd a Hortobágy szépségét. A programot szombaton rendezik meg, a rajt és a cél is a hortobágyi Mátai Ménes bemutató lovaspályája. A 22 kilométeres táv mellett idén 10 kilométeres teljesítménytúrán is elindulhatsz. Ha a gyaloglás szimpibb, akkor ebben a kategóriában 7 kilométeres távot jelöltek ki a szervezők.

Ha a cél nem az, hogy jól lefáraszd magad, hanem inkább a természet megismerésére helyeznéd a hangsúlyt, akkor a Kertészeti Egyetem soroksári botanikus kertjében megrendezésre kerülő Botanikai Túra lehet érdekes a számodra. A 60 hektáros botanikus kert bejárása olyan élményt ad, mint egy síkvidéki túra réteken, erdőkön, lápokon és tópartokon át gyalózva. Mindeközben megismerheted hazánk növénytársulásait, és távoli kontinensek növényeit is. A helyszín a fővárosból könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

Löszfalak, mélyutak és szurdokok között vezet a hétvége legvadabb nevű teljesítménytúrája a Tökölő, Löszölő és Megalöszölő, aminek szombaton lehetsz Te is részese Ságvár környékén. A leghúzósabb táv a Megalöszölő, 53 kilométert kell megtenned 1132 m szintkülönbség legyűrésével. A Löszölő 41, a Tökölő pedig 16 kilométeres túrát takar. A rajthely Siófokról autóbusszal jól megközelíthető.

A Bakony szépségeit fedezheted fel vasárnap a Bagolyvár 40 teljesítménytúrán. A táv, ahogy sejteni lehet, 40 kilométer. A Zircről rajtoló körtúrán megcsodálhatod a mesés szépségű Római Fürdő vízesést, Tés régi szélmalmait, és megmászhatod az Eplény melletti Ámos-hegyet is.
A Várak a Bakonyban és a Kőris-hegy túrák is lehetősé teszik, hogy megismerd a Bakony ismert és kevésbé ismert szépségeit. A Kőris-hegy a Bakony legmagasabb pontja, csodás panoráma fogad az itt található kilátóból. A két teljesítménytúrán belül összesen 5 táv fogad, 50, 25, 70, 40 és 25 kilométeren teheted próbára magad. A túrák Bakonybélből indulnak és ide is érkeznek vissza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése